Karamelles-mandulás aprósütemény - Falatnyi mennyország

Ha szereted az aprósüteményeket majszolgatni, ezt a receptet feltétlenül olvasd el! Karamellel és mandulával a tetején egyszerűen mennyei!
Hozzávalók
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 ek vaj
A tetejére
- 10 dkg szeletelt mandula
- 10 dkg cukor
- 4 dkg vaj
- 1 dl tejszín
Elkészítés
A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a cukrot, a tejet és a csipet sót. Gyúrjunk belőle tésztát, és letakarva pihentessük a hűtőben egy órát. Ha letelt az idő, nyújtsuk ki a tésztát és egyengessük el egy tepsi alján. Szurkáljuk meg és 5 perc alatt süssük meg a 200 fokra előmelegített sütőben. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk, hadd hűljön ki. Egy lábasban melegítsük fel a vajat és a cukrot egészen addig, amíg karamellizálódik a cukor. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el és forgassuk bele a mandulát. Vegyük le a tűzről, és ha kihűlt, oszlassuk el a sütemény tetején. 10 percre tegyük vissza a sütőbe és még melegen szeleteljük fel. Másnap fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: foodtolove.com.au
Oldalak
