Héjában sült burgonya rukkolával - Klasszikus finomság újragondolva
Talán nincs is olyan, aki ne szeretné a héjában sült burgonyát! Egy kis rukkolával és öntettel megbolondítva pedig ellenállhatatlan lesz! Próbáld ki még ma!
Hozzávalók
A burgonyához
- 2 nagyobb burgonya
- tengeri só
- vaj vagy olívaolaj
- 2 nagy marék rukkola
Az öntethez
- 1 ek tárkonyecet
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tojássárgája
- 100 ml olívaolaj
- 2 ek reszelt parmezán
- 2 tk frissen facsart citromlé
Elkészítés
A burgonyát dörzsöljük és mossuk meg alaposan, majd szurkáljuk meg egy villával és szórjuk meg alaposan sóval. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg. Közben készítsük el hozzá az öntetet: keverjük el a mustárt, az ecetet, a tojássárgáját, az olívaolajat és egy csipet sót. Végül keverjük hozzá a reszelt sajtot és a citromlevet. A burgonyák tetején vágjunk késsel egy kereszt alakú mélyebb vonalat, majd kézzel kissé nyomjuk be a végeit, így kinyílik. Ha szükséges, egy kisebb kanállal kanalazhatunk ki belőle, hogy maradjon hely a tölteléknek. Ezután a mélyedésbe tegyük a megmosott rukkolát és öntsük rá az öntetet.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!