Karácsonyi halászlé - Sűrű, krémes lével
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A magyar karácsonyi ételek egyik legkedveltebbje a halászlé. A kevés hozzávalót, de viszonylag hosszú főzési időt igénylő leves meghálálja magát, nem csoda, hogy a gourmet szakácsok is gyakran nyúlnak hozzá az eredeti recepthez.
Hozzávalók
- 1 kg kárász
- 1 kg pontyfilé
- 15 dkg pirospaprika
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 4 fej vöröshagyma
- só
Elkészítés
A megtisztított kárászokat néhány pontyfilé, felkockázott vöröshagyma, a pirospaprika és só társaságában felrakjuk főni, de csak annyi vízzel öntsük föl, ami ellepi. Kb. 1 órán keresztül lassú tűzön főzzük, de a 30. percben adjuk hozzá a paradicsomot és a felkockázott paprikát is. Az 1 óra leteltével az egyben maradt pontyfiléket kivesszük, a többi hozzávalót pedig egy szűrőn átpasszírozzuk. A szálkamentes élményért először nagyobb szűrőn, majd sűrűbb szövésű gézen nyomjuk át, ez garantálja, hogy sima és krémes legyen a levünk. Az átszűrt levet újra felforraljuk, a megfőtt pontyfilét pedig extra krémesítésként leturmixoljuk és a léhez adjuk. A nyers pontyfiléket a forró lébe fektetjük, majd fél óra alatt készre főzzük.
Isteni lesz a halászlevünk, a család garantáltan mind a tíz ujját megnyalja!
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!