Ünnepi sütemény bio hozzávalókból - ez a vajas keksz nem maradhat le a karácsonyi asztalról

Ünnepi receptekből sohasem elég! Nincs is annál jobb, mint amikor a frissen sült karácsonyi sütemények illata körbe lengi a lakást. (x)
Önmagában vagy teához
Az omlós vajas keksz nem csak önmagában, de akár egy tea mellé is jól eshet. Abban biztosak lehetünk, hogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni, hiszen nem csak a család többi tagja, de a vendégek is odalesznek érte!
Érdemes rögtön dupla adagot készíteni.
Vajas csillagok
Hozzávalók (25 darabhoz)
A tésztához:
- 190 g dmBio tönkölybúzaliszt (T630)
- 1 csipet tengeri só
- 60 g dmBio teljes értékű nádcukor
- 125 g hideg vaj
- 1 tojássárgája
A mázhoz:
- 9 ek porcukor
- 2 ek dmBio narancslé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Keverjük össze a lisztet a sóval és a cukorral. A felkockázott vajat morzsoljuk bele a lisztkeverékbe. Adjuk hozzá a tojássárgáját, gyúrjunk belőle tésztát, majd pihentessük 30 percen keresztül a hűtőszekrényben. Ezután nyújtsuk ki 4 mm vastagságúra, szaggassunk belőle csillagformákat és rakjuk őket sütőpapírral kibélelt tepsire. Süssük a csillagokat előmelegített sütőben (légkeveréssel) kb. 12 percig a középső sínre téve. A mázhoz keverjük simára a narancslét a porcukorral, majd egy ecsettel kenjük meg vele a csillagokat.
Elkészítési idő: 60 perc
Hűtési idő: 30 perc
Sütési idő: 12 perc
Lead fotó: Pexels /Pixabay/
Oldalak
