Kandírozott cseresznyés karácsonyi gyűrűk

Ha még ma mennél vásárolni, akkor szerezd be a hozzávalókat ehhez a recepthez, és lepd meg vele a szeretteidet.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - csipetnyi só
- 125 g lágy vaj
- 6 evőkanál cukor
- 1 tojás, szétválasztva
- 1 teáskanál narancshéj, finomra reszelve
- 3 kandírozott piros cseresznye, és 3 kandírozott zöld cseresznye, finomra vágva a díszítéshez
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a sót. Egy másik tálban a vajat 4 evőkanál cukorral kézi mixerrel magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját és továbbkeverjük. Belekeverjük a száraz adalékot és a narancshéjat. Egy evőkanálnyi tésztából 15 cm-es hengert sodrunk. A végeket egymáshoz nyomva gyűrűt formálunk. Az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 cm-re. Tojásfehérjével megkenjük, a maradék cukorral megszórjuk és a kandírozott cseresznyével díszítjük , és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük. A sütőlemezen hagyjuk, amíg kissé megkeményedik. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
Ezt is ajánljuk: Zserbő - Katt ide!
Fotó: savouryimage.com