Egy gyors nyári fogás a hétvégére: Kakukkfüves, csirkés-gombás rizottó

Nem kell órákig állnod a konyhában egy isteni ebédért.
Kakukkfüves, csirkés-gombás rizottó
Hozzávalók:
- 30 dkg rizottó rizs
- 20 dkg gomba
- 15 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg parmezán sajt
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 db vöröshagyma
- 1 l zöldségalaplé
- kakukkfű
- bazsalikom
- olívaolaj
- só, bors
A kép csak illusztráció
Elkészítés:
Egy fej vöröshagymát apró kockákra vágunk, majd forró olívaolajon üvegesre pároljuk. A csirkemellet és a gombát felcsíkozzuk, és rádobjuk a hagymára. Ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel és bazsalikommal fűszerezzük, majd az egészet puhára pároljuk. A maradék vöröshagymát és a 3 gerezd fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Ráöntjük az átöblített és lecsepegtetett rizottó rizst, amit nagy lángon fehéredésig pirítunk, majd mérsékelve alatta a tüzet hozzáöntjük a száraz fehérbort. Miután az alkohol elpárolgott belőle, merőkanalanként hozzáadagoljuk a zöldségalaplét is, és kevergetve összeforraljuk. Miután a rizs felszívta a folyadékot, hozzáöntjük a következő adag alaplét, a folyamatot pedig addig ismételjük, amíg az összes el nem fogy. A legvégén a rizshez keverjük a fűszeres gombás csirkét és a vajat. Fedő alatt néhány percig pihentetjük. Még melegen, reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
További két rizottó receptért lapozz!
Fotó: 123rf
Oldalak
