Kakaós piskótatekercs barackos töltelékkel - Tökéletes hétvégi sütemény

A piskótatekercsnek nincs párja! Szerencsére kedvenc süteményünket számtalan módon variálhatjuk, ízesíthetjük a tésztáját és különböző töltelékeket is készíthetünk hozzá. Most egy kakaós-barackos verziót mutatunk!
Hozzávalók
A tésztához
- 80 g cukrozatlan kakaópor
- 80 g kristálycukor
- 80 g liszt
- 50 g étcsokoládé
- 3 db tojás
- 1 tasak vaníliás cukor
A krémhez
- 250 ml tej
- 200 g őszibarack
- 100 g vaj
- 60 g kristálycukor
- 50 ml rum
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Elkészítés
A tojások sárgáját verjük fel a vaníliás cukorral, a fehérjéket pedig a kristálycukorral. A lisztet keverjük el a kakaóporral, majd adjuk hozzá az előzőekhez a reszelt csokival együtt. Az így kapott masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük készre. Ha elkészült, borítsuk ki egy gyúródeszkára. Készítsük el a krémet: kevergetve főzzük össze a tejet, a cukrot és a pudingport. Ha kissé kihűlt, olvasszuk fel benne a vajat, adjuk hozzá a felaprított barackokat és a rumot. Az így kapott krémet kenjük a piskótára, majd óvatosan tekerjük fel. Tálalásig tartsuk hűtőben, majd szeleteljük fel.