Kakaós-cseresznyés piskóta – pont ahogy a nagyi sütötte
Zárjuk a tavaszt ezzel a retró süteménnyel!
Kakaós-cseresznyés piskóta
Hozzávalók:
- 6 púpozott ek liszt
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
- 40 dkg cseresznye
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a tojássárgákat pedig kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A sütőporos lisztbe kanalazzuk a kakaóport, apránként a cukros-tojásos masszához adagoljuk, majd az egészbe óvatosan, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a fehérjehabot. A tésztát vajjal kikent tepsibe öntjük, belepotyogtatjuk a megmosott, kimagozott cseresznyét és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt megsütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert összeesik a tészta! Ha nem szeretnénk, hogy a gyümölcsök a tésztába süllyedjenek, a szemeket szórás előtt forgassuk meg lisztben.