Kacsamájjal töltött csirke sárgarépával
Ha még különlegesebbé szeretnénk tennie gy ételt, akkor készítsünk hozzá saját fűszerkeveréket.
Hozzávalók
- 4 fél bőrös csirkemell
- 20 dkg kacsamáj
A körethez
- 40 dkg sárgarépa
- 1 ek sózott kapribogyó
- 2 ek olívaolaj
A fűszerhez
- 1 kk majoranna
- 1 kk reszelt szerecsendió
- 1 k gyömbérpor
- 1 kk currypor
- 1/2 kk őrölt fehérbors
- 1 kk tengeri só
Elkészítés
A csirkemellet hosszában szúrjuk fel. A kacsamájat vágjuk apró kockákra és ízlés szerint keverjünk hozzá a fűszerkeverékből. Töltsük habzsákba és töltsük bele a csirkébe, amit kívülről dörzsöljünk be a fűszerkeverékkel. A nyílást tűzzük össze egy fogvájóval, és tegyük tepsibe. 180 fokos sütőben, kb. 25-30 perc alatt süssük meg. Közben tisztítsuk meg a répát, vágjuk karikákra, majd az olívaolajon, fedő alatt pároljuk meg. 10 perc alatt adjuk hozzá a kapribogyókat, majd húzzuk le a tűzről. A répa mellé salátát is kínálhatunk.
Ezt is ajánljuk: Gyors és egyszerű palacsinta