Hűsítő sütire vágysz és van egy órád? Süsd meg ezt a joghurtos-málnás kockát!
Egy frissítő nyári desszert, amit nem nagy ördöngösség elkészíteni.
Joghurtos-málnás kocka
Hozzávalók:
A piskótához:
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 tk sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg málna
- 3 kis doboz natúr joghurt
- 2 dl tejszín
- 2 kis csomag zselatin
- 1 ek citromlé
- cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a cukor és a sütőport, a fehérjét pedig kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. Ezt egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A málnát a citromlével összeturmixoljuk, a joghurtokat összeöntjük és ízlés szerint cukorral édesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a málnás joghurtot. A zselatint kevés vízben megmelegítjük, de nem forraljuk. Egy keveset elveszünk a krémből, kikeverjük a zselatinnal, majd visszaöntjük az egészet a málnás habhoz. A tepsit, amiben a piskótát sütöttük, folpackkal kibéleljük, majd beleöntjük a krémet és rátesszük a piskótát. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen, végül kiborítjuk egy tálcára. Kockákra vágva, tejszínhabbal tálaljuk.