Isteni uborkasaláta - A nyári kedvenc
Az uborkasaláták legnagyobb előnye, hogy szinte bárhogyan és bármivel lehet variálni. Ezúttal a mustáros-kapros verzió receptjét mutatjuk be!
Hozzávalók
- 1 nagy uborka, vékonyra szeletelve
- 2 tk almaecetet
- 2 tk fehér ecet
- fél tk só
- fél tk frissen őrölt fekete bors
- fél tk dijoni mustár
- negyed tk kristálycukor
- másfél tk extra szűz olívaolaj
- 2 ek friss kapor, apróra vágva
Elkészítés
Az uborkát mossuk meg alaposan és szeleteljük vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet: egy kis tálkában keverjük el az eceteket, a sót, a borsot, a mustárt és a cukrot. Adjuk hozzá az olajhoz, kóstoljuk meg és ha túl sótlannak találnánk a dresszinget, sóssuk meg ízlés szerint. Öntsük rá az uborkára, majd hintsük meg a tetejét a friss kaporral. Óvatosan keverjük össze és máris tálalhatjuk!
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!