Isteni húsgolyók gombás mártásban - Imádni fogod!

A húsgolyók önmagában is nagyon finomak, de ha gombás szósszal készítjük el, egészen isteniek lesznek! Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el cikkünket!
Hozzávalók
A húsgombóchoz
- 80 dkg darált sertéshús
- 1 nagy hagyma felaprítva
- 3 ek friss aprított kapor
- 2 db tojás
- ¾ csésze zsemlemorzsa
- ¼ csésze író
- 1 ek chiliszósz
- só, bors
A sütéshez
- olaj
A gombamártáshoz
- 250 g cremini gomba
- 4 ek vaj
- ¼ csésze liszt
- ¼ csésze fehérbor
- ½ csésze tejszín
- 1 csésze húsleves
Elkészítés
A húsgolyók hozzávalóit tegyük egy tálba, dolgozzuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, tegyük bele a golyókat és süssük át. Ha elkészültek, vegyük ki a golyókat a serpenyőből és a helyükre tegyük a vajat és szórjuk rá a felaprított gombát. 5 perc párolás után szórjuk meg liszttel a gombát, kevergessük, majd öntsük rá a bort, a tejszínt és a húslevet. Főzzük nagyjából 10 percig, majd ha kezd kissé besűrűsödni, tegyük bele vissza a húsgolyókat. Főzzük további 2 percig, tálaláskor pedig szórjuk meg egy kis petrezselyemmel vagy kaporral, és krumplipürével kínáljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!