Mákos nudli a dédi receptje alapján - Repetázni akarsz majd belőle
A dédi vagy nagymama utánozhatatlan receptje a mákos nudli. Az édes mák és a lágy tészta csodás találkozása, ráadásul a tésztát egyszerűbb elkészíteni, mint a mirelitet beledobni a vízbe, arról nem is beszélve, hogy ég és föld a különbség!
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 75 dkg burgonya (főtt, áttört)
- 40 g vaj
- csipet só
- 250 g búzaliszt (BL55)
- 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- porcukorral elkevert darált mák
Elkészítés
Az áttört főtt burgonyát keverjük el a liszttel, tojással, vajjal, sóval, majd gyúrjunk belőle masszív tésztát. Nyújtsuk ki, majd vágjuk ujjnyi széles csíkokra. Ezekből csippentsünk nudli méretű darabokat és sodorjuk kis ludájokká őket. Forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzzük készre. A tálaláskor szórjuk meg a tetejét cukros darált mákkal.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!