Csirkemájas rizottó, hogy ne állj órákat a konyhában egy isteni ebédért

Egy jó zöldségleves után tökéletes második.
Csirkemájas rizottó
Hozzávalók:
- 30 dkg rizs
- 8 dkg zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba
- 25 dkg csirkemáj
- 1 cs petrezselyemzöld
- 15 dkg mirelit zöldborsó
- 8 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A rizst kevés zsíron üvegesre pirítjuk, sózzuk és kétszer annyi forrásban lévő vízzel felengedjük, végül lefedve kb. 25 percig sütőben pároljuk. A felkockázott hagymát üvegesre pirítjuk a zsíron, erre mehet a felszeletelt gomba, a zöldborsó, végül a megtisztított, feldarabolt máj. Ha a máj megpuhult, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a finomra vágott petrezselymet. A kész ragut a rizzsel és a sajttal összeforgatjuk, majd melegen, sajttal megszórva tálaljuk.