Ízorgia a köbön – Itt a tökéletes indiai vajas csirke receptje

Ha úgy érezzük, hogy egy kicsit beborult felettünk az ég, vessük be magunkat a konyhába és készítsünk egy isteni, krémes, fűszeres indiai vajas csirkét, ami legalább akkora gyógyító erővel bír, mint a nagymama húslevese.
Indiai vajas csirke
Isteni fűszeres, melengető indiai vajas csirke
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 250 g görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 cm gyömbér
- 1 tk garam masala
- 1 tk őrölt római kömény
- ½ tk őrölt koriander
- ½ tk őrölt paprika
- ½ tk kurkuma
- ½ lime leve
- ízlés szerint só, bors
- olaj a sütéshez
A paradicsomszószhoz:
- 2 doboz sűrített paradicsom
- 70 g vaj
- 250 ml habtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 cm gyömbér
- 1 tk garam masala
- 1 tk római kömény
- ½ tk őrölt paprika
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
- A csirkét kockázzuk fel.
- A joghurtos páchoz keverjük össze a görög joghurtot, a fokhagymát, a gyömbért, a lime levét és a szárított fűszereket, majd keverjük össze a kockára vágott csirkemellel. A húst hagyjuk egy-két órán, de inkább egy éjszakán át pácolódni.
- Ha a csirke eleget pácolódott, melegítsük fel az olajat egy magasabb falú edényben, majd adjuk hozzá a húst és kezdjük el sütni. Időnként kevergessük meg.
- A paradicsomszószhoz az alapot közepes lángon kezdjük el melegíteni. Ha elkezd besűrűsödni, adjuk hozzá a vajat és a fűszereket. Ha a vaj krémesre olvadt a szószban, adjuk hozzá a tejszínt, egy-két percig kevergessük, majd vegyük le a tűzről.
- A szószt keverjük össze a kisült csirkével. Rizzsel vagy naan kenyérrel tálaljuk.
Fotó: 123rf.com
Oldalak
This is a modal window.