Sosem sikerül a piskótatészta? Eláruljuk, hogy lesz tökéletes!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/piskota_123rf_980x480.jpg?itok=Rnulr1Qn)
Csak egy dologra kell nagyon figyelned.
Piskótatészta
Hozzávalók:
- 14 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 7 tojás
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük, közben lassanként hozzáadagoljuk a cukor felét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórjuk a maradék cukrot és tovább verjük. Ha kész, nagyon óvatosan, de határozott mozdulatokkal hozzákeverjük a habosra kevert, cukros tojássárgájához, figyelve arra, hogy a hab össze ne törjön. A kész tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben, 160 fokon tűprópáig, kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. A szép piskóta titka, hogy sütés közben, de legalább az első 10 percben nem nyitjuk ki a sütőajtót.
Két piskótából készült süti receptje a következő oldalon.
Fotó és leadfotó: 123rf.com
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/123rf-no-ulomunka-iroda-hatfajdalom-crop.jpg)
This is a modal window.