Így készítsünk házilag sangriat!
A nyár utolsó napjain próbáld ki ezt a finom, spanyol borkülönlegességet. A sangria egy rendkívül frissítő és hűsítő ital, ami egy borúsabb napot is napossá varázsol.
Hozzávalók:
- 1 üveg vörösbor
- 1 narancs
- 1 lime
- 1 citrom
- 50 dkg bármilyen gyümölcs (egyszerre lehet többféle is)
- szóda, vagy hűtött ásványvíz
- 2 marék jégkocka
- A sziruphoz:
- 10 dkg barnacukor
- 1 dl narancslikőr
- 3-4 rúd fahéj
Elkészítés:
A cukrot felolvasztjuk a narancslikőrben, majd hozzáadjuk a fahéjat, ezután levesszük a tűzhelyről, és megvárjuk míg kihűl. Ezt keverjük bele a vörösborba, majd tegyük hűtőbe, hogy lehűljön. A citrusféléket, gyümölcsöket cikkekre vágjuk, és hozzáadjuk a borhoz. A bólét öntsük pohárba, engedjük fel egy kis szódával, majd tegyünk bele jégkockát és szívószállal fogyasszuk.