Így készíts otthon ketchupot

A ketchup a világ legnépszerűbb és legjobban fogyó mártása, melyet bátran elkészíthetünk otthonunkban is, csupán a szükséges hozzávalók kellenek. Ráadásul sokkal egészségesebb!
Hozzávalók
- 2 kg paradicsom
- 2 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis chili paprika, de kihagyható
- 1 mokkáskanál só
- 2-3 evőkanálnyi cukor
- csipetnyi őrölt bors
- 4-5 kakukkfű ágacska
- 4-5 bazsalikomlevél
Elkészítés
Alaposan megmossuk a paradicsomokat, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A kicsumázott, félbevágott zöldpaprikákkal addig főzzük lassú tűzön, amíg alaposan be nem sűrűsödik. Mikor már majdnem kellően sűrű lett, visszatesszük a tűzre, beletesszük a fűszereket és még negyed órát főzzük. A mártást átszűrjük vagy átpasszírozzuk, majd újból visszatesszük a tűzre. Még egyszer felforraljuk és forrón kis üvegekbe rakjuk. A lezárt üvegeket száraz dunsztban hagyjuk hűlni.
Az elkészült házi ketchup szinte bármihez fogyasztható, legyen az sült krumpli, virsli, hamburger vagy pizza. Ha szereted az otthon elkészített ételeket, kóstold meg a házi csirke nuggets receptünket, melyhez szintén kiváló a házi ketchup!