A legjobb hűsítő a kánikulában – Hideg kovászos uborka krémleves
A kovászos uborka a nyár egyik legnagyobb ajándéka - a napsütés, a meleg és a gondtalanság esszenciáját hordozza magában. Általában kísérőként szoktuk fogyasztani valamilyen nehezebb étel mellé, de mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy most ő a főszereplő? A hidegen fogyasztott kovászos uborka krémleves a legjobb hűsítő a nyári hőségben (persze csak a jó öreg rozéfröccs után), elkészítésénél mi sem egyszerűbb.
Hideg kovászos uborka krémleves
Hozzávalók:
- 8 db kovászos uborka
- 5 dl kovászos uborkalé
- 5 dl görög joghurt
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint só
- feltétek opcionálisan
Elkészítés:
- A kovászos uborkákat kockázzuk fel.
- Egy turmixgépbe öntsük bele a kovászos uborka levét, majd adjuk hozzá a felkockázott uborkát, a görög joghurtot, a zúzott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk.
- A leturmixolt levest tálalásig tegyük hűtőbe – minél hidegebb, annál jobb.
- Feltétként tehetünk rá pirított bacont, friss kaprot, esetleg magvakat.
További kovászos uborkás receptekért lapozz!