Hűsítő gyömbéres-szilvás granita - Kizárólag felnőtteknek
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A granita hasonlít a fagylalthoz: hűsítő desszert, ráadásul igazi gyümölcsből készül. Cikkünkben egy nyár végi finomságot, a szilvás verziót ajánljuk a figyelmedbe!
Hozzávalók
- 450 g érett szilva
- 1/3 csésze kristálycukor
- 1/2 ek citromlé
- néhány szem kandírozott gyömbér
- 2 ek gyömbérlikőr
Elkészítés
A szilvát mossuk meg és egészben tegyük bele egy serpenyőbe a cukorral, a citromlével és a gyömbérrel. Főzzük 5-10 percig, közben kissé nyomkodjuk meg a szilvákat, hogy levet eresszen. Ezt követően vegyük le a tűzről és szitán nyomkodjuk át. Az így kapott péphez öntsük hozzá a likőrt, keverjük el, majd öntsük bele egy hőálló edénybe. Így tegyük be mélyhűtőbe, és 30 percenként villával keverjük át, hogy kristályos állaga legyen. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét kandírozott gyömbérrel.