Hortobágyi palacsinta
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=wJ8HDSE6)
A hortobágyi palacsinta egy igazi hungarikum, ami valójában egy meleg előétel, ennek ellenére rengetegen főételként fogyasztják. Ez nem is fontos, hiszen az egyetlen ami számít, hogy nagyon finom.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 5 adag paprikás csirke
- 100 g vaj
- 3 dl tejföl
- 1 db csemege paradicsom
- 1 db csemege paprika
- ½ cs petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítés
A kész paprikás csirkét mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finom lyukú húsőrlőn megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyas húst, kevés sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk. A palacsintákat henger alakúra formázzuk, tűzálló tálba helyezzük, és a már kész paprikás csirke mártásával bevonjuk. Dekoráljuk erejétől megtisztított, szeletekre vágott zöldpaprikával, paradicsommal és kevés tejföllel.
Próbáld ki a sütőtökös palacsintát is!
Fotó: nullammicrowaveum.com
Oldalak
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/images/123rf-no-ulomunka-iroda-hatfajdalom-crop.jpg)