Házi limoncello - Készítsd el, garantáltan a kedvenc italod lesz!

Bár a limoncellót nem 5 perces mulatság elkészíteni, megéri a fáradságot, hiszen egy kiváló alkoholos italról van szó, amellyel akár szilveszterkor is meglephetjük a hozzánk érkező vendégeket. Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 500 ml alkohol (70 %-os)
- 400 ml víz
- 200 g cukor
- 4 db citrom
Elkészítés
A citromokat alaposan mossuk meg, majd óvatosan hámozzuk meg. Ügyeljünk rá, hogy a fehér részét hagyjuk rajta, csak a külső vékony, sárga részére lesz szükségünk, mert egyébként az italunk keserűvé válna. A héját tegyük bele egy kancsóba és erre öntsük az alkoholt. A kancsó tetejét zárjuk le teljesen fóliával vagy fedővel, majd hűtőbe téve 2 hétig érleljük. Mire elkészül, a 14. napon a cukorból és a vízből főzzünk szirupot. Addig főzzük, míg annyi víz el nem forr róla, hogy körülbelül 450 gramm legyen a súlya. Ezt követen hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá a citromos alkoholhoz. Szűrjük le és fogyasztásig zárható üvegben, hidegen tartsuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!
Fotó: veggieverymuch.com
Oldalak
