Házi készítésű bolognai spagetti

Az olasz konyha talán legnépszerűbb étele a bolognai spagetti, amely itthon is nagy népszerűségnek örvend. Előre készített alapok helyett, azonban érdemes, ha saját magunk is megpróbáljuk elkészíteni a szószt.
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 10 dkg füstölt szalonna
- ½ kg darált sertéshús
- 1 babérlevél
- kakukkfű
- bazsalikom
- zeller zöldje
- 1 nagyobb paradicsomkonzerv
- 1 húsleves kocka
- cukor
Elkészítés
A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk egy kevés olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma is megdinsztelődött, mehet mellé a reszelt sárgarépa, és a darált hús. Közben a húsleves kockát oldjuk fel 3dl forró vízben, amikor a hús is megpirult, akkor rakhatjuk bele a paradicsomkonzervet, majd az egészet öntsük fel a húsleves alappal. Fűszerként tehetünk bele egy babérlevelet, zeller zöldet, bazsalikomot, kakukkfüvet, illetve egy kevés cukrot is, ha nem elég édes a paradicsomszósz. Ezután pedig főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik az egész.
Egy kis reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Oldalak
