Házi készítésű bolognai spagetti

Az olasz konyha talán legnépszerűbb étele a bolognai spagetti, amely itthon is nagy népszerűségnek örvend. Előre készített alapok helyett, azonban érdemes, ha saját magunk is megpróbáljuk elkészíteni a szószt.

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • ½ kg darált sertéshús
  • 1 babérlevél
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • zeller zöldje
  • 1 nagyobb paradicsomkonzerv
  • 1 húsleves kocka
  • cukor

Elkészítés

A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk egy kevés olajon, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Miután a hagyma is megdinsztelődött, mehet mellé a reszelt sárgarépa, és a darált hús. Közben a húsleves kockát oldjuk fel 3dl forró vízben, amikor a hús is megpirult, akkor rakhatjuk bele a paradicsomkonzervet, majd az egészet öntsük fel a húsleves alappal. Fűszerként tehetünk bele egy babérlevelet, zeller zöldet, bazsalikomot, kakukkfüvet, illetve egy kevés cukrot is, ha nem elég édes a paradicsomszósz. Ezután pedig főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik az egész.

Egy kis reszelt sajttal megszórva tálaljuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Kóstold meg a paradicsomos-gombás pennét!

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Noha a hónap végéig várnunk kell a Halloweenre, nem árt, ha már most felidézzük az ünnep utánozhatatlan hangulatát!
Home&Design
Nem számít, hogy régi vagy új konyhánkat alakítanánk át, nincs szükség tágas terekre, hogy stílusos, de funkciókban gazdag konyhánk legyen.
Lifestyle
Bár a beltéri randi nem mindig az első számú választás, ha kreatívan állunk hozzá, rengeteg lehetőség van, hogy a közös otthoni időt is különlegessé tegyük. Ezek az ötletek nemcsak szórakoztatóak,...