Házi bableves, ahogy nagyink készítette

Nincs is annál jobb, mint amikor egy fárasztó nap után a lakásba belépve megérezzük a házi bableves mennyei illatát.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 4 – 5 gerezd fokhagyma
- 2 db nagy répa kockákra vágva
- petrezselyem
- só
- virsli
- csigatészta
A rántáshoz:
- 1 fej hagyma
- 1 púpos ek. liszt
- 1 púpos kanál piros paprika
Elkészítés
Előző este áztassuk be a babot. Másnap öntsük le róla a vizet, majd annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnék. Ha főzés közben sok víz párolog el, akkor azt pótolni kell. Fedő alatt, nagy lángon addig főzzük, amíg felforr, utána csak épphogy gyöngyözzön. Amikor még nagy lángon fő, hozzátesszük az apróra vágott fokhagymákat, az apróra vágott répákat, az 1 marék petrezselymet, de a sót még nem!
Még mindig várjuk, hogy felforrjon a víz. A fedőt most már elég, ha csak félig hagyjuk rajta. Ekkor előkészítjük a rántást: 1 hagymát apróra vágunk, bő olajon megpirítjuk, hozzáadunk 1 púpos ek. lisztet, majd megbarnítjuk. Mielőtt hozzákeverjük az 1 púpos kanál piros paprikát, levesszük a tűzről a rántást. Ezután hozzáadjuk a piros paprikát, jól elkeverjük, majd az edény 2/3-ig hideg vizet engedünk és simára kikeverjük.
Mielőtt hozzáöntjük a rántást, a levesnek kb. 45 percig kell főnie, hogy megpuhuljon a bab. Ha megpuhult, akkor kevergetés közben hozzáöntjük a rántást. Utána tesszük hozzá a sót, és a kockákra vágott virsliket. Tető nélkül, nagy lángon, hagyjuk felforrni. Ha jó, akkor hozzárakjuk a csigatésztát, és lassú tűzön 3-4 percig főzzük, néha megkevergetjük. Ezután elzárjuk a tűzet és kész is!
Fotó: chefbikeski.com
Oldalak

This is a modal window.