Három gombócot kérek – Pár perc és kész az isteni házi fagylalt
A forró nyári napokon az ember legnagyobb megmentője a fagyi – lehetőleg ipari mennyiségben. Bár a boltok mélyhűtőpultjai roskadoznak a különböző fagylaltoktól, jégkrémektől, ha azonban elolvassuk az adott termék összetevőit (és az árcédulát), könnyen elborzadhatunk. Fagylaltot készíteni házilag nem nagy ördöngösség. Emellett pedig isteni finom és még kétségkímélőbb is, mint számos bolti változat. És nem, nem kell hozzá méregdrága fagylaltgépre beruházni. Mutatunk három klasszikus ízt.
Csokoládé fagylalt
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 tk cukor vagy méz vagy édesítőszer
- 3 dl tejszín
- 150 ml görög joghurt
Elkészítés:
- Az étcsokoládét daraboljuk fel és olvasszuk fel vízgőz felett a tejszínnel és a cukorral/mézzel/édesítővel. Kevergessük folyamatosan míg egyneművé nem válik.
- Amint elkészül, keverjük hozzá a görög joghurtot majd tegyük 3-4 órára a mélyhűtőbe.
- Fogyasztás előtt 10-15 perccel vegyük ki a mélyhűtőből, hogy gombócolható állagúvá váljon.