Hagyományos humusz - Jamie Oliver is így készíti
Szereted a különleges ízeket? Nem bánod, ha nem mindennap eszel húsételt? Készíts humuszt házilag! Csak néhány hozzávalót és egy aprítógépet kell beszereznünk hozzá és perceken belül fogyaszthatjuk is!
Hozzávalók
- 2 x 400 g konzerv csicseriborsó
- 4 tk tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk zúzott tengeri só
- 6 ek extra szűz olívaolaj
- 3 és fél ek frissen facsart citromlé
Elkészítés
A csicseriborsót öblítsük le hideg vízben, majd tegyük bele az aprítógépbe. Ekkor jöhet hozzá a tahini, a zúzott fokhagyma, a só, a citromlé, az olívaolaj és 7 evőkanálnyi a csicseriborsó levéből. (Ha az aprítógépünk olyan típusú, akkor folyamatosan is önthetjük hozzá az olívaolajat.) Ha szép krémes állagú lett, öntsük ki egy tányérra, majd locsoljunk rá még egy kis olívaolajat és ízlés szerint hintsük meg egy kis pirospaprikával illetve aprított korianderrel vagy petrezselyemmel és díszíthetjük néhány szem egész csicseriborsóval is.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!