Hagyományos bajai halászlé: a legkönnyebb recept, amihez még előzetes főzőtudás sem kell!

Íme az eredeti és utánozhatatlan bajai halászlé receptje, ami akkor is sikerülni fog, ha nem te vagy a legnagyobb konyhatündér a világon - a gyufatésztát el ne felejtsd hozzá!
Hagyományos bajai halászlé
Hozzávalók:
- 1 kg pontyszelet
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 púpos ek. őrölt pirospaprika
- só
Elkészítés:
A bajai halászlé egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy híg, ugyanis nincs belepasszírozott alaplé, valamint - a szegedi halászlével ellentétben - gyufatésztával fogyasztják. Tegyük fazékba a besózott pontyszeleteket, öntsük rá a pépesre aprított hagymát, paradicsomot és paprikát, majd az egészet hagyjuk állni egy órán át. Ezután öntsük fel bő vízzel és forraljuk fel - forrás után vegyük lejjebb a lángot, adjuk hozzá az őrölt paprikát, majd főzzük készre még fél óra alatt.
További két halas étel receptjéért lapozz!
Oldalak
This is a modal window.