Hagymás rostélyos
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Bár sokan tartózkodnak a hagymától, hiszen kellemetlen lesz tőle a szánk illata, mégis annyira finom és egészséges, hogy kár lenne kihagyni egy ilyen nagyszerű fogást!
Hozzávalók (4 személyre)
- 4 db közepes fej vöröshagyma
- 4 nagy vagy 8 kisebb szelet rostélyos
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál mustár
- só, őrölt bors
- étolaj
Elkészítés
Kikeverjük a mustárt 4-5 evőkanál étolajjal, melyet ezután őrölt borssal fűszerezünk. Az elkészült mustáros páccal vékonyan bekenjük a hússzeleteket, melyeket vagy néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe teszünk. Miután letelt a pácolási idő, a húst megsózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. Eközben megtisztítjuk a hagymákat és vékony karikákra vágjuk. Felhevítjük az olajat, és a hagymakarikákat megforgatjuk étkezési keményítőben. Belerakjuk a forró olajba és arany barnára sütjük. A megmaradt olajban megsütjük a hússzeleteket is. Tálalásnál a hagymakarikákat a hússzeletekre halmozzuk.
Köretként fogyaszthatunk hozzá krumplifánkot, sültkrumplit, zöldségeket és salátát. Kóstold meg sült hagymás sonkánkat is!