Habosra, krémesre vágysz, és van egy órád? Süsd meg ezt a képviselőfánkot!
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/kepviselofank_123rf_980x480.jpg?itok=Q9LoHTCH)
Nem nagy ördöngösség elkészíteni.
Képviselőfánk
Hozzávalók (20 darabhoz):
A tésztához:
- 1 dl víz
- só
- 1 kk cukor
- 10 dkg liszt
- 3 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 ek porcukor
A sárgakrémhez:
- 2 tojássárgája
- 2,5 dl tej
- 2 ek finomliszt
- 2,5 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés közben beleszórjuk a lisztet. Ekkor levesszük az edényt a tűzről és egyenént hozzákeverjük a tojásokat. Margarinnal kikent és belisztezett sütőlemezre szilva nagyságú gömböket nyomunk a tésztából, majd forró sütőben megsütjük. Az első 15-20 percben ne nyitogassuk a sütő ajtaját! A sárgakrémhez a tojások sárgáját robotgéppel elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a lisztet evőkanalanként adagoljuk hozzá. A tejet apránként öntjük bele, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig főzzük a krémet, amíg az sűrű nem lesz. Ezután levesszük a tűzről, és időnként megkeverve lehűtjük. A kihűlt, belül üreges tészta tetejét levágjuk és megtöltjük a sárgakrémmel, majd visszatesszük rá a tésztatetőt. Ha elkészültünk, a képviselőfánkot fogyasztásig hűtőben tartjuk, majd porcukorral meghintve kínáljuk.