Olvasónk küldte: Krémes almás sütemény, amivel mindenkit lenyűgözöl
Köszönjük szépen a beküldőnek, tényleg fantasztikus íze lehetett a sütinek.
Habos krémes almás sütemény
Hozzávalók
A tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 1 kg alma
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 17 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 1 csomag cukrászhab
Elkészítés:
1. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgájával keverd össze az olajat, a cukrot és a vizet, majd ehhez add hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ebbe óvatosan forgasd bele a fehérje habot.
2. Az almát reszeld le, nyomkodd ki belőle a felesleges levet és finoman hintsd meg fahéjjal. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, vajazd ki az alját és a reszelt almát szép egyenletesen terítsd el benne. Öntsd rá a tésztát, és nagyjából 180-200 fokos sütőben 20 percig süsd. Ha elkészült, fordítsd ki a tepsiből, húzd le róla az alufóliát és tedd félre, míg kihűl.
3. A két zacskó pudingport keverd össze a cukorral és főzd meg a tejjel. Ha picit kihűlt add hozzá a margarint és kevergesd addig, míg egynemű krémet nem kapsz. Ezután a cukrászhabot a leírásának megfelelő ideig egy nagy tálban robotgép segítségével verd habbá. A tészta almás tetejére először kend rá a pudingkrémet, erre pedig mehet a cukrászhab óvatosan elegyengetve (amikor a fénykép készült, nem volt otthon cukrászhab a recepthez, ezért sima tejszínhabbal pótoltuk a hiányát).