Gyümölcsökkel töltött palacsinta - Vitaminpótló
A palacsinta az egyik leggyorsabban elkészíthető finomság, amit számos finomsággal ízesíthetünk. A téli hónapok után a vitaminhiány és a legyengülés elég gyakori probléma. Miért ne dobhatnánk fel a palacsintát gyümölcsökkel?
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 3 db tojás
- 7 dl tej
- 5 dkg margarin
- 5 evőkanál porcukor
- 1 csipet só
- olaj
- 50 dkg vegyes gyümölcs
Elkészítés
A liszthez keverjük hozzá a tojássárgáját, a sót és a cukrot. A tejet folyamatosan öntsük hozzá, és keverjük állandóan, amíg csomómentes nem lesz. A tojásfehérjét verjük keményre és forgassuk bele a tésztába. Palacsinta sütőben vékony, forró olajon süssük készre a palacsintákat.
A margarint olvasszuk fel, adjuk hozzá a porcukrot, karamellizáljuk és a gyümölcsöket is hozzákeverjük. Amikor tálaljuk a palacsintát töltsük meg a gyümölcsökkel és hajtsuk négyfelé, porcukorral megszórva.