Ez bizony gyros a javából! Házi készítésű pitában verhetetlen
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2017/cikkek/gyros_123rf_980x480.jpg?itok=E4HZNp4r)
Tavaszi is, laktató is és nagyon is finom!
Gyros házi pitában
Hozzávalók:
A pitához:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- 2 csapott tk só
- 1 csipet cukor
- olaj
A belevalókhoz:
- 1 csirkemell filé
- görög sült fűszerkeverék
- 2 paradicsom
- 3 salátalevél
- 1 kígyóuborka
- 1 lilahagyma
- 1 kisebb káposzta
Az öntethez:
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 2 gerezd foghagyma
- 1 kk olívaolaj
- fél citrom leve citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
Langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk egy csipet cukorral és felfuttatjuk. Ha kész, a sóval elkevert liszthez adjuk és egy lágy tésztát gyúrunk, amit letakarva kb. egy órán át kelni hagyunk. Ha megkelt, 8 egyenlő gombócot vágunk belőle, és így is hagyjuk még 20 percig kelni. Ezután egyenként kb. 3 milliméter vastagságú kör formára nyújtjuk a kilisztezett deszkán, és sütőpapírral bélelt tepsiben hagyjuk még kelni. Célszerű egy tepsibe egyszerre csak 3-4 tésztakorongot tenni, mert még nőni fognak. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, a körök tetejéből levágunk egy csíkot és megtöltjük a belevalókkal: a felkarikázott uborkával, paradicsommal, hagymával, az összetépkedett salátalevéllel, a csíkokra vágott káposztával, majd a korábban befűszerezett és olívaolajon megsütött hússal. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük, majd egy kis pihentetés után a pitában lévő finomságokra öntjük.