Gyors és finom rizskrokett - Ennél egyszerűbb köretet rég készítettem
Imádom a szaftos, szószos húsételeket, de nem mindig akarok krumplit vagy tésztát enni hozzájuk. A rizskrokett egy tökéletes alternatíva, ha unod a szokásos, nehéz köreteket. Könnyed, mégis laktató, szinte bármihez tökéletesen passzol. Te kipróbáltad már?
Hozzávalók:
- 2 bögre rizs
- 10 dkg trappista vagy füstölt sajt
- 2 ek. liszt
- zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
Forralj vizet és főzd meg a rizst. Ha elkészült, reszeld bele a sajtot és önts rá annyi lisztet, amennyit felvesz. Kevergesd a masszát addig, amíg egy jól formázható állagot nem kapsz. A keverékből formázz golyókat, majd tedd őket félre. Ha készen vagy, forgasd meg zsemlemorzsában a golyókat és süsd ki forró olajban.