Gyors és finom: 15 perces paprikás csirke
Ha nincs sok időd, de szeretnél valami finomat az asztalra varázsolni, akkor próbáld ki ezt az egyszerű receptet!
Összetevők:
60 dkg csirkemell filé, bőr nélkül
2 evőkanál libazsír vagy étolaj
1 db Knorr Házias Tyúkhús Levesalap
3 dl víz
2 dl paradicsomlé, vagy 1 csapott ek paradicsompüré
2 dl tejföl
8 dkg liszt (3-4 ek)
7 dkg vöröshagyma (1 közepes fej)
10 dkg tv paprika (1 közepes darab)
2 dkg fűszerpaprika (kb. 1 ek)
1 dkg só (kb. 1 tk)
Elkészítés:
A csirkemell filét csíkokra vágjuk, sóval ízesítjük és egy magasabb falú serpenyőben, a libazsíron vagy olajon pirosra sütjük. Az elősütött csirkehúst kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk. A visszamaradt pecsenyezsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott tv paprikát, ezután rövid pirítás után félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Felöntjük 3 dl vízzel, és paradicsomlével, majd hozzáadjuk a Knorr Házias Tyúkhús Levesalapot és 10 percig főzzük.
Közben külön edényben habarást készítünk: a csomómentesen összekevert tejfölt és lisztet felöntjük egy kevés forró paprikás lével, majd az egészet jól elkeverjük és beleöntjük a mártásba. Az így besűrített mártást jól kiforraljuk, majd botmixer segítségével vagy szűrőn átpasszírozva krémes állagúvá pürésítjük. Az elősütött csirkemell csíkokat visszatesszük és átmelegítjük a mártásban. Kifőtt galuskával vagy tésztával tálaljuk, tejföllel és paprika szeletekkel díszíthetjük.