Villámgyors sütőtökös pite - Lágy töltelék és ropogós tészta
Sokunk egész évben arra várt, hogy ősszel végre feltűnjön a zöldségesnél csodás narancssárga színével a sütőtök. Ismerünk már tésztaételeket vele, szuper levesek receptjeinek vagyunk a birtokában, most pedig egy villámgyors, de annál finomabb sütőtökös pitét ismerhetünk meg!
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dkg cukor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 40 dkg sült tök
- 8 dkg méz
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/4 mokkáskanál őrölt szerecsendió
- 1/4 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/4 mokkáskanál őrölt gyömbér
Elkészítés
A lisztet, a szódabikarbónát, az olvasztott vajat, a cukrot, 1 tojást és a sót gyúrjuk tésztává, nyújtsuk ki és a piteforma alját béleljük ki vele. 180 fokon 10 percig süssük. A sült sütőtököt pépesítsük össze és adjuk hozzá a második tojást, a mézet és a fűszereket. Az így kapott tölteléket öntsük az elősütött pitetészta közepére, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. 180 fokon további 20-25 perc alatt készre sütjük.