Kaviár hal nélkül? Megmutatom, hogyan készítsd el otthon
Lelkes híve vagyok a friss zöldségköreteknek. Egészségesek, gyorsan elkészülnek, ráadásul a rengeteg élénk szín remekül feldobja a húsok általában egyhangú kinézetét. A cseles nevű pásztorkaviárt nem csak köretnek, de komplett vacsorának is elkészítheted. Meg lennél lepve, ha tudnád, mennyire szuper vegán "mártogatósként" szolgál csipsz mellé is!
Pásztorkaviár
Hozzávalók:
- 100 ml olívaolaj
- 1 evőkanál cukor
- 50 ml ecet
- 1 teáskanál csilipor
- 1 teáskanál só
- 3-4 darab nagyobb paradicsom
- 1 konzerv fehérbab
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 1 fej lilahagyma
- Fél zöld kaliforniai paprika
- Fél piros kaliforniai paprika
- 6-8 szál friss koriander (ha nem szereted az ízét, petrezselyemmel is helyettesítheted)
Elkészítés
Keverd el a cukrot az ecetben csomómentesen, majd add hozzá az olívaolajat, a sót és a csiliport. Keverd át, míg sima dresszinget kapsz és tedd félre. A paradicsomot és a fél kaliforniai paprikákat vágd apró kockákra és forgasd össze az öntettel. A lilahagymát helyettesítheted fehérhagymával vagy újhagymával is, ha nem kedveled az erősebb hagyma ízt – bár ezt a dresszing valamennyire semlegesíteni fogja. A választott hagymát vágd minél apróbb darabokra, majd a babokkal és a kukoricával együtt keverd hozzá a többi zöldséghez. Legutoljára az alaposan felaprított friss korianderrel szórd meg az ételt. Egy éjszakára hagyd állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálald köretként bármilyen húsételhez, adagold szendvicsekbe vagy fogyaszd önmagában, salátaként!