Gyógyító finomság - Levendulás-mézes zabkeksz

Az édességek rabja vagy, de tudod, hogy jobban tennéd, ha inkább az egészséges ételeket részesítenéd előnyben? Íme itt egy recept, melyben mindkét fontos tényező megtalálható, ugyanis édesség és egyben egészséges.
Hozzávalók: (kb. 36 darabhoz)
- 25 dkg vaj
- 3-4 evőkanál méz
- 40 dkg zabpehelyliszt
- só
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 2 marék aszalt ribizli
- 6-7 fej levendulavirág szirma
- 1 citrom reszelt héja
- 2 db tojás
- 2 evőkanál rózsavíz
Elkészítés:
Egy tálban a hozzávalókat összekeverjük. Amikor összeáll, hurka formát nyomkodunk belőle, majd fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen (kb. 1-2 óra). A megkeményedett tésztát éles késsel 0,5 cm-es korongokra vágjuk, amiket a tenyerünkben összegömbölyítünk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk egymástól 2-3 cm távolságra.
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. A gombócokat a tenyerünkkel lelapítjuk, vékonyan bekenjük tojással, lespricceljük vízzel az egész tepsit, majd 14 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Dobozban a hűtőbe téve több hétig is elállnak.
Oldalak
