Egészséges közel-keleti finomság - Arab saláta

Egyedi, és mégis, a magyar élelmiszerboltokban is könnyen hozzájutó hozzávalókkal elkészíthető egészséges arab saláta.
Hozzávalók
- 300 gramm bulgur (vagy helyette főtt rizs)
- ½ csokor petrezselyem és fodormenta
- 3 darab póréhagyma
- 500 gramm paradicsom
- 1 paradicsompaprika
- 2 citrom leve
- 6 evőkanál olívaolaj
- Só, bors
- A díszítéshez további 8 darab apró paradicsom
Elkészítés
Fél órára áztassuk hideg vízbe a bulgurt (a helyette használt főtt rizst nem kell beáztatni), majd öntsük le róla a vizet, és jól nyomkodjuk ki belőle a felesleget. Aprítsuk fel a megmosott fűszereket, majd karikázzuk fel a megtisztított póréhagymát. Húzzuk le a forró vízbe mártott paradicsomok héját, magozzuk ki, és vágjuk apróra. Aprítsuk fel a megmosott és kimagozott paprikát is. Az egészet keverjük össze.
Készítsünk salátaöntetet a citromléből, olajból, sóból és borsból, és öntsük a már előkészített salátára. Legalább 2 órát érleljük.
Tálalás előtt díszítsük egész, és szeletekre vágott paradicsomokkal. Szép és mutatósabb lesz a saláta, ha salátalevelekkel bélelt tálban kínáljuk.