Csúsztatott palacsinta: Még mindig trendi gyerekkorunk nagy kedvence

Tortaként is megállja a helyét.
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 dkg vaj
- 6 tojás
- 6 dkg liszt
- kevés tej
- só
- olaj
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg cukor
- reszelt csoki
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a tojás sárgáival, majd beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és annyi tejet, hogy palacsinta sűrűségű legyen a tészta. Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és a masszához keverjük. Kiolajozott palacsintasütőben megsütjük a palacsintákat, de mindnek csak az egyik oldalát. A kész tésztákat egymásra csúsztatjuk: az egyiket cukros darált dióval, a következőt reszelt csokival szórjuk meg. A töltelékeket felváltva szórjuk a palacsinták közé addig, míg el nem fogy a tészta. A legfelső palacsintát a sült oldalával felfelé csúsztatjuk az édesség tetejére. Ezután mérsékelten meleg sütőben kb. 10-12 percig sütjük, majd forrón, tejszínhabbal, csokiöntettel vagy gyümölcsökkel a tetején kínáljuk.
Még két isteni palacsinta receptért lapozz!
Fotó: Instagram.com/krisztina_i; Leadfotó: 123rf.com
Oldalak

This is a modal window.