Gulyásleves - Recept
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A gulyásleves nem csak hazánkban, hanem külföldön is nagy rajongótábornak örvend, így gondoltuk ma ennek az isteni levesnek a receptjét osztjuk meg.
Hozzávalók
- 30 dkg marha- vagy sertéshús
- 15 dkg leveszöldség
- 50 dkg burgonya
- hagyma
- só
- pirospaprika
- köménymag
- babérlevél
- 2 ek olaj
Elkészítés
A húst vágjuk kb. 2 cm-es kockákra. A hagymát szeleteljük apróra, pirítsuk meg olajon, majd tegyük bele a húst és a pirospaprikát. Sózzuk meg, és annyi vizet öntsünk rá, hogy pont ellepje. A leveszöldséget pucoljuk meg, majd amikor a hús már kezd puhulni, tegyük hozzá. A kockára vágott krumplit akkor tesszük bele, ha a hús már majdnem kész. Lassú tűzön főzzük puhára és tegyük bele a paprikát, a babérlevelet és ízlés szerint a köménymagot. 10-15 perc elteltével, illetve ha megpuhult a krumpli, már el is készült a levesünk. Szedjük egy tálba, szórjunk rá finomra vágott petrezselyemzöldet, majd egy szelet kenyérrel tálaljuk.
Ha te is szereted a magyaros ételeket, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Halászlé - Recept