Grissini - Olasz keksz
A grissini egy nagyon könnyen elkészíthető rágcsa. Vendégváráskor, amikor még csak készül a vacsora, remek választás lehet.
Hozzávalók
- 500 g búzaliszt
- 250 ml tej
- 100 ml víz
- 10 g porcukor
- 20 g élesztő
- 10 ml étolaj
- 1 csipet só
Elkészítés
A tej felét langyosítsuk fel, majd tegyük bele az élesztőt és a porcukrot. Hagyjuk így kb. 10 percig, közben olajozzunk ki egy tepsit. A lisztet öntsük ki egy gyúródeszkára. A közepébe nyomjunk egy lyukat és öntsük bele az élesztőt. Keverjük össze a liszttel együtt. Gyúrjuk össze, és pihentessük így 15 percig. Ezután mehet hozzá a só, az olaj és a víz, majd végül gyúrjuk simára. Sodorjunk belőle kb. fél centi vastag hurkákat és kelesszük így 30 percig. Tegyük őket a tepsibe, kenjük meg vékonyan olajjal és 190 fokon, negyed órát süssük. Nutellával, lekvárral tálaljuk, de önmagában is remek.