Grillezett csirkemell házi készítésű paradicsomos tortellinivel: Ezt imádni fogod!

Ennél jobb ebédet nem találsz a héten.
Grillezett csirkemell paradicsomos tortellinivel
Hozzávalók:
A húshoz:
- 5 szelet csirkemell
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- olaj
- só, bors
A tortellinihez:
- 40 dkg liszt
- 4 db tojás
- víz
A mártáshoz:
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek kristálycukor
- bazsalikom
- oregánó
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellszeleteket alaposan megtisztítjuk, a páchoz a fokhagymákat összezúzzuk, és bedörzsöljük vele a hússzeleteket, majd meghintjük sóval és borssal. Edénybe rakjuk, és felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje. Pár órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap a húst kiemeljük a tejből, és leitatjuk róla a felesleges folyadékot. Egy grillserpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húsok mindkét oldalát 5-5 perc alatt, közepes lángon megsütjük. Félretesszük, és melegen tartjuk, amíg elkészítjük a tortellinit. A lisztet ehhez egy tálba szitáljuk, beleöntjük a tojásokat, tésztává dolgozzuk. Apránként annyi vizet adagolunk hozzá, hogy rugalmas állagú legyen. Egy konyharuhával letakarjuk, körülbelül 20 percig pihentetjük. Ezután sodrófával kinyújtjuk a tésztát, és kétujjnyi széles csíkokat, majd ezekből egyforma kis kockákat vágunk. Körülbelül 3x3 cm háromszögre igazítjuk lenyomva a széleket, majd a két végét összecsípjük, a csücskét lehajlítjuk. A kész gyűrűcskéket bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, amikor elkészültek, leszűrjük. A mártáshoz felhevített olívaolajban megpirítjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a leturmixolt, hámozott konzervparadicsomot, megszórjuk cukorral, ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön, körülbelül 30 percig főzzük, majd félretesszük. A tortellinit a már kész mártással összeforgatjuk, reszelt sajttal megszórjuk, és a grillezett hússal tálaljuk.