Grillezett sajt, pisztáciás dinnyesalátával
Ez a könnyű, nyári vacsora nem fogja megterhelni a gyomrodat, és a ruhaméreted is változatlan marad!
Hozzávalók:
- 30 dkg gomolya sajt (vagy mozzarella, halloumi)
- 30 dkg dinnye
- 30 dkg rukkola (ha nem szereted a kesernyés ízt, lehet madársaláta is)
- 3 ek extra szűz olívaolaj
- 2 ek balzsamecet
- menta
- fél marék pisztácia (mogyoró, dió, mandula)
Elkészítés:
A rukkolát mosd meg, szárítsd le. A dinnyét vágd fel tetszőleges méretű darabokra. Keverd össze a salátával, az olíva olajjal, balzsamecettel. A sajtot vágd nagyobb darabokra, kicsit kend át olajjal és tedd a grillezőbe (ha van kerti grilled még jobb!), vagy rácsozott serpenyőbe. Ha egyik sincs, ne ess kétségbe, tökéletes bármilyen serpenyő, maximum nélkülöznöd kell a rácsozást az elkészült sajton. Oldalanként 2 percig süsd és rögtön tedd a saláta tetejére. Szórd meg mentával, magokkal és már kész is!