Görögdinnyés-gyömbéres granita - A forró napok hűsítője
A görögdinnyét és a jeges frissítőket egyaránt imádjuk, különösen a forró nyári napokon. Cikkünkben ezúttal egy finom gyümölcsös granita receptjét mutatjuk be!
Hozzávalók
- 4 csésze felkockázott görögdinnye
- 6 ek méz
- 1 ek friss lime leve
- 2 tk finomra reszelt friss gyömbér
Elkészítés
A hozzávalókat dobjuk egy turmixgépbe és pépesítsük össze. Az egészet öntsük egy tálba és tegyük a mélyhűtőbe egy éjszakára. Másnap vegyük ki és villával lazítsunk az állagán, míg szemcsés textúrát nem kapunk. Ekkor 20 percre tegyük vissza a fagyasztóba, majd poharakban tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!