Így készül a legfinomabb gombapaprikás – mind a tíz ujjad megnyalod utána
Mutatjuk azt is, milyen nokedli passzol hozzá.
Gombapaprikás
Hozzávalók
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 közepes paradicsom
- 1 tv paprika
- csípős hegyes paprika ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1 kk pirospaprika
- 1 cs friss petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés
A hagymát olajon megdinszteljük, majd levéve a tűzről ráhintjük a pirospaprikát. Beledobjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, rákarikázzuk a paprikát és a csípős paprikát, a felkockázott paradicsomot, majd ízlés szerint fűszerezzük. Ha minden megpárolódott és a gomba is megfelelő állagú, belekeverjük a felaprított petrezselyemzöld egy részét, majd az egészet tejföllel összerottyantjuk. Jól passzol hozzá a petrezselymes nokedli, amihez kb. 20 dkg lisztet, 1 tojást és sót keverünk össze az apróra vágott petrezselyem másik felével, majd annyi vízzel hígítjuk, hogy egy ruganyos masszát kapjunk. A tésztát bő, sós, lobogó vízbe szaggatjuk, majd ha kész, kikanalazzuk és lecsöpögtetjük.