Gluténmentes pudingos sütemény - Recept
Nincs könnyű dolga azoknak, akik nem fogyaszthatnak tejet vagy gluténtartalmú ételeket, hiszen a legtöbb édesség és a bennük lévő alapanyagok számukra tiltott összetevők. Nekik ajánljuk ezt a receptet!
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g kukoricaliszt
- 100 g hajdinaliszt
- 100 g tejmentes margarin
- 80 g eritritol
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100 ml víz
- 4 teáskanál tojáspótló por
- 2 evőkanál útifű maghéj
A krémhez
- 1 csomag tej-és gluténmentes vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál agar-agar
- 2 dl kókusztej
- 3 dl víz
- 3 evőkanál eritritol
Elkészítés
A hajdina és kukoricalisztet egy nagy tálban összekeverjük, kivéve a tojáspótló port és az útifű maghéjat, azokat vízzel kell elkeverni, majd ezután hozzáadni a lisztekhez. A margarint megolvasztjuk és azt is a többihez adjuk, majd összegyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk kb másfél centi vastagra és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 180 fokon sütjük körülbelül 18 percig.
A kókusztejhez hozzáadjuk a 2 deci vizet, majd felforraljuk. A pudingport összekeverjük az eritritollal, az agar-agarral és az 1 deci vízzel, majd a forrásban levő kókusztejhez adjuk. Amikor besűrűsödött levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
Ha a tészta megsült, félbevágjuk, az egyik felére ráöntjük a pudingot, a másik felét pedig ráhajtjuk, az lesz a sütemény teteje. Az egészet hűlni hagyjuk pár órán át.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!