Gluténmentes barackos crumble

Gluténérzékeny vagy? Mutatunk egy gyors és finom sütit, amit percek alatt elkészíthetsz. A rizsliszt kicsit morzsalékos, de nekünk most épp erre van szükségünk!
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgabarack
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 20 dkg rizsliszt
- 1 cs. vaniliás cukor
- fahéj

Elkészítés:
A barackot megmossuk, a magját kiszedjük és a darabokat félbevágjuk. Egy kisebb tűzálló tálba rakjuk, megszórjuk vaníliás cukorral, fahéjjal. A puha vajat a cukorral és a liszttel összegyúrjuk és rámorzsoljuk a barack tetejére. A liszt felét kiválthatod valamilyen magörleménnyel is: mandulaliszttel, tört mogyoróval, dióval. Így még finomabb lesz. Kb. 30 perc sütésre lesz szükség, 180 fokon. Ha kicsit kihült, már tálalhatod is. Egy gombóc fagyi a tetejére csak jót tehet neki, de anélkül is mennyei!
Tipp: Ha nem kézzel gyúrod, hanem robotgéppel, a vaj legyen hideg. A késes fej pillanatok alatt morzsalékosra keveri a tésztát.