Gesztenyével töltött pulykamell – egy elmaradhatatlan karácsonyi fogás

Párolt gyümölcsökkel, zöldségekkel, de krumplipürével is mennyei.
Gesztenyével töltött pulykamell
Hozzávalók:
- 1 pulykamell
- 2 zsemle
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg darált sertéshús
- 20 dkg cukrozatlan gesztenyepüré
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Képünk illusztráció
Elkészítés:
A szalonna zsírját kisütjük, a vajat összekeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a darált húst, az előzőleg beáztatott és kinyomkodott zsemléket, a kockára vágott szalonnát, a gesztenyepürét, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval is. Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd a tölteléket a kicsontozott, kiklopfolt pulykamellre halmozzuk, felcsavarjuk, megsózzuk és olajozott alufóliába tekerjük. Mérsékelten forró sütőben kb. 1 óra alatt megsül. Ha kész, egy kicsit hűlni hagyjuk, leszedjük róla a fóliát és ferdén felszeleteljük.
További pulykából készült ételekért lapozz a következő oldalra!
Fotó: 123rf.com
Oldalak
