Gesztenyével és aszalt szilvával töltött pulyka barna rizzsel - Hagyományos karácsonyi étel

Egy finom gesztenyével töltött ünnepi pulykamell ebédre vagy vacsorára? Olvass tovább, hogy megtudd a legtutibb receptet! Ebből egy nagyobb család is jól lakik!
Hozzávalók
- 1 nagy pulykamell
- 10 szelet bacon
- 30 dkg gesztenyemassza
- 10-12 db kimagozott aszalt szilva
- 1 dl vörösbor
- só
- bors
A körethez
- barna rizs
Elkészítés
Vágjuk félbe az aszalt szilvákat és áztassuk vörösborba, egy kis pikáns ízt kölcsönözve neki. Ezalatt vágjuk - ne túl vékony és ne is túl vastag - szeletekre a pulykamellet, klopfoljuk ki és fűszerezzük. Helyezzük a pulykamellet fóliára, fektessük rá a baconszeleteket, halmozzuk rá a gesztenyepürét, majd az aszalt szilvákat is. A fólia segítségével tekerjük fel, így nem kell se összetűzni, se összekötni, majd tegyük be egy tepsibe a tekercseket. Öntsünk alájuk egy kis vizet és máris betehetjük az előmelegített sütőbe kb. 45 percre. Az idő leteltével vegyük ki a sütőből, csomagoljuk ki, öntsünk rá egy kis olívaolajat és tegyük vissza néhány percre pirulni a sütőbe. Ezalatt a 45 perc alatt főzzük meg a barna rizst, és az sem árt, ha felhasználás előtt 12 órára beáztatjuk. Vegyük ki a sütőből a tekercseket, szeleteljük fel és tálaljuk. Jó étvágyat!
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!