A bőség jegyében - Variációk újévi lencsére

Amennyiben ragaszkodunk az újévi lencse evés hagyományához, de már unjuk a hagyományos lencsefőzeléket, próbálkozzunk valami mással.
Újévi lencsesaláta
Újévi lencsesaláta
Hozzávalók:
- 200 g főtt lencse (hagyományos vagy beluga)
- ízlés szerinti mennyiségű maradék sült sertéshús
- 1 fej lilahagyma felaprítva
- 1 fej gránátalma kikapart magja
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek pezsgő ecet (ennek hiányában fehérbor ecet)
- 1 ek méz vagy juharszirup
Elkészítés:
- Az öntethez keverjük össze az olajat, az ecetet és a mézet vagy juharszirupot.
- A saláta hozzávalóit keverjük össze, majd öntsük nyakon az öntettel.
Fasírt vöröslencséből
Újévi lencsefasírt
Hozzávalók:
- 500 g vöröslencse
- 80 g liszt
- 2 db tojás
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek ketchup
- 1 ek méz
- 1 ek fűszerpaprika
- zsemlemorzsa
- ízlés szerint só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A lencsét nagyjából 20 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a maradék vizet, majd robotgép/aprító segítségével aprítsuk darabosra.
- A lencséhez keverjük hozzá a tojást, a lisztet, a szójaszószt, a ketchupot, a mézet és a fűszereket, majd a masszából formázzunk kisebb méretű golyókat.
- A golyókat hempergessük meg zsemlemorzsában, majd bő olajban süssük ki őket.
Cikkünk folytatódik, lapozz.
Fotók: 123rf.com
Oldalak
